Greencraft Opleidingscoven
Led by Finbar

Ik ben Finbar, hogepriester en lid van de Greencraft Wicca Traditie. Mijn wiccapad is een veelzijdig leerproces dat zijn ontstaan kent in 1998 waar ik een neofietenopleiding gevolgd heb in de Avalon coven te Lembeke bij Hps Irisalle. Na dit pad sloeg ik een andere weg in en volgde een afstandsopleiding van één jaar bij het Gardneriaanse heksenpaar Merlin & Morgana te Zeist. Ook na dit jaar voelde ik dat ik niet was waar ik zijn moest. Tot mijn weg zich kruiste met dat van Greencraft. Enerzijds was dit een gevolg doordat mijn toenmalige Nederlandse mentor me er attent  op maakte dat er ergens in Merksen een heksencafé was waar wicca’s uit de Greencraft traditie samenkomen en dit misschien wel iets voor mij zou zijn.

Anderzijds kruiste mijn pad ook de Greencraft door het volgen van een door destijds Moritoen uitgegeven cursus ‘Leven bij volle maan’ in september 2000. Waar elke maand een boom uit de Keltische traditie besproken en uitgelicht werd. Het volgen van deze cursus was een rechtstreeks gevolg tot opleiding in de toen nog bestaande coven Avalon in de Westhoek. Na enkele jaren werd ik en mijn toenmalige Hogepriesteres de covenleaders van de nog steeds bestaande Greencraft coven Ynis Witrin led by Freya.

Een partnersplit en een on hold wiccapauze zorgde ervoor dat ik even een zijspoor nam om dingen af te ronden, op te kuisen en achter te laten. Mijn voettocht naar Santiago de Compostela was daar het gevolg van. Lumen Catena is het resultaat van het samenvieren van de jaarfeesten, de seizoensovergangen met enkele gelijkgestemden, een fijne groep die nog steeds bestaat. Speels noemden we de groep ‘de slingerlichtjes’ omdat elke persoon in onze groep een lichtje is dat zijn of haar weg gaat en dat pad is een slingerend pad en geen rechte lijn. Allemaal verbonden vormen we een keten van liefde en licht. Lumen Catena was geboren!
De naam Lumen Catena is latijns en betekent zoals gezegd een ‘keten van licht’. Hij staat symbool voor een kring van licht als teken van vrede, vriendschap en liefde. Een baken voor allen die het pad van de wicca willen bewandelen, een wegwijzer voor diegenen die op een kruispunt staan, een vuur die leidt tot actie en daadkracht.
De kernwoorden van deze groep zijn verbondenheid door liefde– respect door vertrouwen– evenwicht door autenticiteit. Een plek waar ‘Zijn’ in verbinding staat met het goddelijke, het immanente. Niet het zijn maar het bewust-zijn krijgt de grootste betekenis toegewezen bij verwerving van kennis. Als Hod zich verbindt met Netzach, als moed en durf zich verbindt met daadkracht en creativiteit, ontstaat evenwicht en balans wat leidt tot schittering, zege en voltooiing.
Het is datgene wat gevonden wordt op het pad van Heide en Vos.