OPLEIDINGEN? Tel 0476 333 109
Email: witchipoo@pandora.be

De opleiding van roedie naar neofiet duurt gemiddeld 8 maanden. Elke maand wordt er een les gegeven die zal plaatsvinden op een zaterdag van 13.30 tot 17u. Het begin-en einduur kan variëren.

De roedielessen zijn de basis van Greencraft waarbij over uiteenlopende zaken les gegeven wordt. Gaande van astrologische begrippen, de God en de Godin in wicca, de vier elementen, het astrale vlak, elementalen, de bomenkalender, de levensboom, magische en hermetische axioma’s alsook praktische oefeningen zoals meditatie, aarden, chanten en creatieve oefeningen. Na de opleiding kan een neofieteninwijding aangevraagd worden. Vanaf dan mag/kan de neofiet deelnemen aan de jaarfeesten of sabbats. Indien de persoon dat wenst en wil, wordt de neofiet opgeleid en voorbereid naar het priesterschap dat afgerond wordt door de eerstegraads inwijding waarbij hij of zij dan een volwaardig lid is van de coven. Met volwaardig bedoelt men dat de priester/es deel uitmaakt van de innercircle van een groep en men elke maand de vollemaansvieringen of esbats mag bijwonen. Tijdens de opleiding naar het priesterschap wordt er dieper ingegaan op specifieke zaken uit de Greencraft traditie; de Levensboom, de Machtsdieren, de Bomenkalender, de structuur van een ritueel en het aanleren van rituele teksten en handelingen, kennismaking magische training en visualisatieoefeningen.
De opleidingen worden gegeven in Wondelgem voor would-be wicca’s uit Oost-vlaanderen en in Snaaskerke bij Oostende voor diegenen uit West-Vlaanderen.
Opleidingen gaan altijd vooraf gepaard door een intakegesprek!

Blessed be
Finbar